Erol Aksoy

Tanınır

Acting

IMDB ID

nm2294317

Gender

Kişi

Ad Günü

1935-01-01 (89 Yaş)

Doğum Yeri

Ankara, Türkiye

Ölüm Tarixi

-

Əsas Səhifə

-

Populyarlıq

0.6

1935 yılında Ankara‘da doğmuştur. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1957-1961 seneleri arasında Ankara’da Vatan gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

1961 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı oldu. Daha sonra da 1969 yılında TRT‘ye geçiş yaptı ve TRT Ankara Televizyonu’nda çeşitli görevlerde bulundu. Bu dönemde Drama, Çocuk, Kültür Bölümleri Müdürü olarak çalışırken çeşitli programların yapım-yönetimini gerçekleştirdi.

İngiltere‘de BBC Uluslararası Televizyon Kursu’nu drama yapım-yönetim dalını 1. derece ile tamamladı. 1976 yılında TRT İzmir Televizyonu Müdürü olarak tayin edildi. Kıbrıs Bayrak Televizyonu’na programcı olarak görevlendirilmesi üzerine 6 ay süreyle Kıbrıs’ta görev yaptı. 20 yıla yakın süre içinde TRT’de “Şenlikgiller”, “Yaşadıkça”, “Bir Gönül Perdesi” gibi dizi dramaların yazarlığını yürüttü, yapımlarını gerçekleştirdi, yönetmenlik yaptı, çeşitli programların sunuculuğunu üslendi; uluslararası televizyon toplantıları yaptı.

1964 yapımı olan Mor Defter adlı sinema filminin senaryosunu yazdı.

1980 yılında TRT‘den ayrılıp İzmir Devlet Tiyatrosu’na tiyatro sanatçısı olarak girdi. 1991 yılında İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü oldu. Devlet Tiyatrosu’ndan emekli oldu.

Ankara Sanat Tiyatrosu’nda “Otlak” ve İzmir Devlet Tiyatrosu’nda “Kösedağı'nın Köprüsü” adlı oyunları sahneye kondu.

Erol Aksoy, birçok televizyon dizisi ve sinema filmnde rol aldı.